Let op: deze pagina's kunnen vertrouwelijke gegevens bevatten

Refereeravond JGZ - UMC Wilhelmina Kinderziekenhuis op 16 nov

Het lopen is vaak de eerste motorische vaardigheid die ouders opvalt in een vergelijking met andere kinderen.

REFEREERAVOND op 16 november van 19-21 uur via Webex

Het looppatroon is daarom vaak de reden om ongerustheid over de ontwikkeling van hun kind te delen met een arts/hulpverlener.

Maar we weten uit de ontwikkelingsliteratuur dat de motorische ontwikkeling van kinderen een grote spreiding kent en dat beperkingen (aandoeningen) in het houdings-/bewegingsapparaat grote invloed kunnen hebben op de uitvoering van motorische activiteiten.

Voor een goede DD is het daarom van groot belang om te kunnen beoordelen of het looppatroon een variatie van normaal is of een (eerste) uiting van ziekte? 

Waar vindt het afwijkende patroon zijn origine ( oftewel naar wie verwijst u )?

In deze nascholing gaan we “Back to the basics” in het onderzoek van bewegingsapparaat en vervolgens aan de hand van casuïstiek voorbeelden van variatie van normaal en ziekten, waarbij aandacht voor rode vlaggen

Dr Bas Vastert (kinderreumatoloog/immunoloog en Dr Janjaap van der Net (kinderfysiotherapeut/klin. gezh wetensch) zullen jullie introduceren in p-GALS en p-REM en nemen jullie mee in hundifferentiaal diagnostische afwegingen.

Ter voorbereiding op de refereeravond, vindt u hier meer informatie: http://www.pmmonline.org

Via de button “Doctors, Allied Health & Medical Students”

Opgeven kan via de mail: onderwijskg1-2@umcutrecht.nl  ovv Inschrijving refereeravond JGZ: Als het even anders loopt! op 16-11-2020