Waar kan ik mijzelf of mijn kind opgeven voor FITKIDS?

Je kan je aanmelden bij Fitkids via de pagina 'Meedoen'. Die kan je hier vinden.

Waar vind ik meer informatie over aanvangstijden en de duur van het programma?

Je kunt hiervoor direct contact opnemen met het Fitkidscentrum waar jij traint. De contactgegevens zijn via de centrakaart te vinden.

Er zit geen FITKIDScentrum in de buurt. Wat nu?

Door verder uit te zoomen op de landkaart verschijnen er Fitkidscentra in de regio in beeld. Misschien is het mogelijk om daar met Fitkids mee te gaan doen.
Stichting Fitkids streeft naar een landelijke spreiding. Het aantal Fitkidscentra neemt jaarlijks toe. Het is mogelijk dat er op korte termijn een centrum bij jullie in de buurt van start gaat. Je kunt hierover ook contact opnemen met Stichting Fitkids: info@fitkids.nl.

Kan ik als (Kinder)fysiotherapiepraktijk deelnemen aan Fitkids?

Ieder jaar worden er nieuwe Fitkidscentra geopend. Stichting Fitkids streeft naar een landelijke spreiding. De centra dienen aan bepaalde voorwaarden te voldoen zoals de beschikking over een fitness- en oefenruimte, en het in dienst hebben van een kinderfysiotherapeut.

Ben je geïnteresseerd?

Download dan de informatiebrochure of stuur een mail aan Stichting Fitkids: info@fitkids.nl.

Is Fitkids gezond en effectief voor kinderen met een chronische ziekte of beperking?

In recent onderzoek is het effect van Fitkids op fysieke fitheid en kwaliteit van leven onderzocht. De resultaten laten een positief effect van Fitkids zien op verschillende aspecten van fysieke fitheid (aeroob inspanningsvermogen, anaeroob inspanningsvermogen en spierkracht). Tevens laten de resultaten een positief effect van Fitkids zien op het fysieke en emotionele domein van kwaliteit van leven.

Onderzoek toont dus aan dat trainen bij Fitkids gezond is voor kinderen met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening.
 
Het gehele artikel kun je hier lezen.

Wordt Fitkids vergoed door de zorgverzekeraar?

Fitkids wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed. Dit gebeurt op basis van een groepstarief of als beweegprogramma.
Vragen hierover kun je het beste stellen aan de kinderfysiotherapeut of de Fitkidsbegeleider.

Spreekbeurt houden over fitkids?

Wil jij een spreekbeurt houden over Fitkids? Dan kun je veel informatie van de site halen. Om het makkelijk te maken hebben wij vast de belangrijkste informatie voor je verzameld in dit document.

Je kunt de Fitkidsfilm ook gebruiken in je spreekbeurt. Heb je die al gezien?