Wat is Fitkids?

Fitkids is een fitness- en oefenprogramma opgezet door Stichting Fitkids voor kinderen van zes tot achttien jaar met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. De kinderen trainen en bewegen gedurende een half jaar tot een jaar onder begeleiding van een (kinder)fysiotherapeut.

In een Fitkids-uur wordt er zowel individueel op fitnessapparatuur, als in groepsverband getraind. In groepsverband worden allerlei soorten sport en spel gedaan.

In Fitkids ontdekken de kinderen dat bewegen leuk en goed voor je is. Voor ieder kind worden er individuele doelen gesteld, waarbij er gewerkt wordt aan de verbetering van de fysieke en mentale conditie. Het uiteindelijke doel is de doorstroom naar een sportclub. 

Fitkids wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed. Hiervoor is een verwijzing van een huisarts, kinderarts of specialist nodig. Neem contact op met de kinderfysiotherapeut van het Fitkidscentrum voor meer informatie.

 

Voor wie is Fitkids?

Fitkids is er voor kinderen van 6 tot 18 jaar met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening.

De kinderen worden doorverwezen door een huisarts, kinderarts of andere specialist.

Aan Fitkids doen bijvoorbeeld kinderen met astma, taaislijmziekte, downsyndroom, diabetes, jeugdreuma, autisme, DCD of een aangeboren hartafwijking mee.

 

Waar zit Fitkids?

Fitkids wordt op meer dan 160 locaties in Nederland gegeven. Vul hieronder je postcode of woonplaats in. Dan verschijnen de Fitkidscentra in de omgeving in het scherm. Als er geen locatie in beeld verschijnt kun je verder uitzoomen voor centra in de regio.

 
 

Waarom Fitkids?

Fitkidsdiploma & beker

Als je klaar bent het met het Fitkidsprogramma, krijg je een diploma! Daarnaast kan je ook nog je eigen bouwplaat printen voor de Fitkidsbeker!

Meer informatie

-->