Protocol Fitkids Treadmill Test (FTT) online

Stichting Fitkids heeft, in samenwerking met o.a. het Kinderbewegingscentrum van het WKZ, een nieuwe loopbandtest ontwikkeld. De reden voor het ontwikkelen van deze nieuwe test is dat de reeds bestaande testen vaak gebruik maken van een grote hellingshoek. Daarbij starten deze testen met een grote hellingshoek (bijv. 10%).   

Voor kinderen met een chronische ziekte of beperking is deze initiële helling niet optimaal. Daarnaast is het zo dat je moet beschikken over een loopband met een helling tot 18-22% om de reeds bestaande testen uit te voeren. Uit ervaring is gebleken dat veel (kinder)fysiotherapiepraktijken niet beschikken over zo’n loopband.

Het protocol dat Stichting Fitkids heeft ontwikkeld heeft een maximale helling van 15%. 

Het artikel over de validiteit en de reproduceerbaarheid van de Fitkids Treadmill Test zal dit jaar gepubliceerd worden in het wetenschappelijke tijdschrift Medicine & Science in Sports & Exercise. Er wordt op dit moment gewerkt aan het artikel over de normering van de test. Zodra de normscores beschikbaar zijn, wordt er melding van gemaakt op onze site.

 Klik hier voor het protocol.

 

Deel dit nieuwsbericht: