Wielrenners halen met sponsorfietstocht € 2.732,50 op voor Fitkids

Zaterdag 11 juni hebben Anouk van Bommel, Wim Nobbe en twaalf andere wielrenners 250KM gefietst voor Stichting Fitkids. De tocht begon ’s morgens vroeg bij wielervereniging Avanti in Alphen aan den Rijn en eindigde daar ’s avonds ook weer.

Anouk heeft een visuele beperking en traint al een aantal jaren met Wim op de tandemracefiets. Vorig jaar kwamen zij op het idee om te gaan fietsen voor een goed doel gericht op kinderen met een beperking. Zo kwamen zij bij Stichting Fitkids terecht.

Na een goede voorbereiding was het zaterdag zover. Anouk, Wim en de andere deelnemers konden beginnen aan de 250KM lange fietstocht door Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht. Nog even was het spannend, want Anouk had enkele dagen daarvoor haar ribben gekneusd. Dit was echter geen reden voor haar om de tocht af te blazen. Met ingetapete ribben ging zij gewoon van start.

De eerste 70 kilometer werd er in de regen gefietst, maar daarna klaarde het gelukkig op. Gedurende de dag waren er enkele lekke banden en een valpartij, maar uiteindelijk kon iedereen doorfietsen. Om 20.30 uur kwam de gehele groep bij Avanti over de finish. Wat een geweldige prestatie van deze 14 helden!

Na afloop werd er door Anouk en Wim een cheque overhandigd aan Stichting Fitkids van maar liefst € 2.732,50.

Wij willen Anouk, Wim, de overige deelnemers en vrijwilligers heel hartelijk bedanken voor deze geweldige actie en het bedrag dat hiermee opgehaald is. 

Deel dit nieuwsbericht: