Paralympische Talentdag 6 november

Op zondag 6 november wordt in Amsterdam de Paralympische Talentdag gehouden. Tijdens deze dag beoordelen bondcoaches jouw sporttalent in verschillende Paralympische sporten.

Na afloop van de training of test wordt besproken wat de aanleg is voor de beoefende sport en hoe je aan de slag kan gaan om je binnen deze sport te ontwikkelen.

NOC*NSF en de sportbonden bieden de meest kansrijke sporters de mogelijkheid om direct in het programma van de nationale selectie opgenomen te worden. Als een langere weg nodig is, wordt gezorgd voor een goede trainingssituatie.

Op de dag wordt tevens beoordeeld of jouw beperking aansluit bij de handicapklassen die gebruikt worden in de Paralympische sport. Veel mensen met een lichte of juist zware beperking denken dat zij niet aanmerking komen voor Paralympische sport. Niets is minder waar, voor sommige sporten is het al mogelijk om deel te nemen als je drie vingers mist of als je een chronische knie- of enkelblessure hebt. Ook met aandoeningen als MS of spierziektes mag je op de Paralympische spelen actief zijn. Bekijk welke sport je met jouw beperking kunt doen via http://www.paralympisch.nl/ook-goud-winnen/paralympische-sportwijzer

Denk jij dat je talent hebt of ken je iemand met talent? Aanmelden kan hier

Veel succes!

Deel dit nieuwsbericht: