Jeugdreuma: Stel die ene vraag die je dwars zit!

Het gebeurt je als fysiotherapeut vast regelmatig dat er in het gesprek met je patiënt een vraag op tafel ligt die je niet goed kunt beantwoorden. Bijvoorbeeld omdat er nooit onderzoek naar gedaan is. Of omdat het beschikbare onderzoek nét niet past op dit soort vragen.

                       

Stel je voor dat al die onbeantwoorde vragen in al die spreekkamers worden verzameld en aangeboden aan onderzoekers? Zodat zij onderzoek doen wat er echt toe doet, en jij over 5 of 10 jaar wél antwoord kunt geven op al die vragen in de spreekkamer. Dat is het idee achter de James Lind Alliance (JLA), een Britse organisatie die behandelaars, patiënten en ouders/mantelzorgers helpt om samen een onderzoeksagenda op te stellen. Inmiddels hebben ze er al zo’n 80 gemaakt.

Vier Nederlandse organisaties van kinderreumatologen, health professionals, patiënten en ouders zijn zojuist  gestart met zo’n JLA-onderzoeksagenda voor jeugdreuma. Op dit moment staat de online survey open, waar behandelaars, patiënten en ouders hun vragen over jeugdreuma kunnen indienen. Ga naar de website en stel die ene vraag over jeugdreuma die je al zo lang dwarszit:

www.jeugdreumavereniging.nl/onderzoeksagenda

 

Meer weten, zie de JLA-website:

(www.jla.nihr.ac.uk/priority-setting-partnerships/Juvenile-idiopathic-arthritis)

Deel dit nieuwsbericht: