Jongeren gezocht die mee willen doen aan onderzoek!

Beste Fitkidscollega's

De HU is bezig met een onderzoek en vraagt jullie of er Fitkids zijn in jullie praktijk die hieraan mee willen doen!

Wat? Vanuit de Hogeschool Utrecht is men bezig om te onderzoeken of een nieuwe beweegmeter op een goede manier het beweeggedrag bij kinderen en jongeren in kaart kan brengen. Zij willen een beweegmeter ontwikkelen, die bij de kinderfysiotherapeut voor veel kinderen ingezet kan worden, dus ook voor jongeren die net iets anders lopen.


Wie? Om het onderzoek af te ronden zijn zij nog op zoek naar jongeren (13 t/m 18 jaar) die moeite hebben met lopen of net iets anders lopen, bijvoorbeeld met speciaal schoeisel, spalken of een rollator.

Hoe? Zij vragen je om alledaagse bewegingen te maken: bijv. liggen, zitten, staan, lopen, traplopen en misschien ook fietsen. Je doet alleen maar dingen die je normaal gesproken ook doet! Tijdens het uitvoeren van deze activiteiten draag je 3 beweegmeters: een klein apparaatje dat om de enkel, de bovenarm en bij de onderrug vastgemaakt wordt (met een elastieken bandje en klittenband). Zij nemen je bewegingen op met een videocamera. Zo kunnen zij de bewegingen op de video vergelijken met de informatie die de beweegmeter heeft opgenomen.

Wanneer en hoe lang? In overleg met jou en je ouders/verzorgers zal het onderzoek op een locatie en tijd plaatsvinden die voor jullie haalbaar is, bijvoorbeeld op school of thuis.Zij reizen door diverse provincies om metingen uit te voeren! Het onderzoek zal maximaal 1 uur in beslag nemen.

Belangrijk! Je kan niets verkeerd doen tijdens het onderzoek. Het gaat er juist om dat de beweegmeter leert om verschillende manieren van bewegen goed te herkennen. Uiteraard houden zij ons aan de richtlijnen van het RIVM.

Voor meer informatie of om kinderen aan te melden kun je mailen naar activiteitenmonitor@hu.nl

 

Deel dit nieuwsbericht: